Over Elly Lucieer

_DSC0963Elly Lucieer (1960) werd geboren in Geldrop. Haar modeopleiding volgde ze aan de Rotterdamse Academie ‘Marja van Riel’, ze vindt haar inspiratie gewoon in het dagelijks leven door goed te observeren. Een belangrijke drijfveer daarbij is haar streven naar technisch perfectionisme. Begrippen als coupeuse en couture liggen voor haar dicht bij elkaar, hetgeen uiteindelijk leidt tot haar herkenbare eigen stijl van draagbare mode.

Die stijl mag opvallend worden genoemd, maar zonder te overdrijven. Eigenzinnig maar niet eigenwijs. Stijlvol maar niet overdreven sjiek. Elly vindt het belangrijk kleding te maken voor een avond uit, maar je moet het ook gewoon overdag graag aantrekken.

Elly werkt met veel verschillende stoffen, die ze ook graag gecombineerd toepast. In de ontwerpen herkent u vaak een knipoog naar het verleden in de vorm van de accenten en belijningen. De ontwerpen hebben absoluut een eigen identiteit. De vrouw die haar ontwerpen draagt heeft een gevoel van verbondenheid met de creatie.

De oorsprong van Elly’s inspiratie is te vinden in de vormen en bewegingen van moderne dans, waarvoor zij grote belangstelling heeft. Want door de kleding te laten bewegen met de draagster ervan ontstaan telkens weer nieuwe vormen, in een nooit eindigende evolutie. Om deze reden kiest Elly ervoor elke collectie slechts in een beperkte oplage te produceren. Zo blijft het merk exclusief en elke vrouw die het draagt uniek.

Loading images...